Setting
 
Shopping Cart (0 item)
My Cart

You have no items in your shopping cart.

You're currently on:

In het teken van de robot, automatisering in Nederland,by Michel Pellanders / René de Wit

In het teken van de robot, automatisering in Nederland

Michel Pellanders / René de Wit

Availability: In stock

€17.00
Photo documentary about the influence of automation and computarization on life and work. This book accompanied the exhibition in the Rijksmuseum in 1986. Text by Folkert Catz and Ruud Vreeman.
 
Het Rijksmuseum gaf in 1984 een foto-opdracht aan René de Wit en Michel Pellanders onder de titel 'In het teken van de robot'. De bedoeling was om de invloed van de computer op het leven vast te leggen. Een jaar eerder was in Nederland de eerste personal computer door IBM geintroduceerd. Van internet hadden de meesten toen nog niet gehoord, maar de automatisering had zijn intrede gedaan in fabrieken en bedrijven. De ontwikkeling van de informatietechnologie is sindsdien zo snel gegaan dat we van een revolutie moeten spreken. Wat eerst nog een cyberwereld leek, de digitale snelweg, wordt steeds meer de alledaagse werkelijkheid. Informatie en ideeen verspreiden zich met de snelheid van het licht en zijn altijd en overal beschikbaar. De gevolgen hiervan zullen verstrekkend zijn, maar onvoorspelbaar. Relaties tussen collega's, klanten, ondergeschikten en bazen veranderden door de voortschrijdende automatisering. Voor sommigen was het een verademing: geen met de hand ingevulde kaartenbakken meer, veel informatie snel en overzichtelijk bij de hand. Anderen ervoeren het als een uitholling van hun vakmanschap, een verlies van eigen initiatief en zicht op het werkproces. De vraag aan de fotografen Michel Pellanders en René de Wit was om de effecten van de snel toenemende automatisering in beeld te brengen. Wie ze nu bekijkt, valt allereerst op hoeveel er sindsdien veranderd is, hoe snel de technologische ontwikkelingen gegaan zijn. De werkruimtes en de computerapparatuur hebben hun moderne aanzien verloren. Wat toen vooruitgang was, is nu geschiedenis.
Titel In het teken van de robot, automatisering in Nederland
Author Michel Pellanders / René de Wit
Signed No
ISBN 9061682525
Language Dutch
Dimensions (cm hxb) 26,5 x 23
Book condition Very good
Cover condition No
Condition description Nice condition, spine has some discolouration. Imprint of paperclip visible on first few pages and front cover
Binding Softcover
Edition First edition
Pages 72
Publisher SUN
Publishing date 1986
Publishing place Nijmegen
Number published No
  • Insured Shipping all orders are insured
  • Risk free return books within 30 days
  • Support (+31) 630909904
  • Secure ordering SSL secured cart
Location

Address: Kastanjelaan 34, 3911 Rhenen, The Netherlands

Mail to: info@amstelbooks.eu

Phone: +31(0)630909904