Setting
 
Shopping Cart (0 item)
My Cart

You have no items in your shopping cart.

You're currently on:

/

Paris Mortel

Joan van der Keuken

Availability: Out of stock

€960.00
A classic photobook about the French capital, in the stream of consciousness tradition of William Klein, concerned with 'burying the myth of romantic, timeless, immortal Paris' (The Photobook). The Open Book, pp.196-97; The Photobook, vol. I, pp.248-49 (published 'as a promotional vehicle, and therefore not in any great numbers').
 
Van der Keuken (1938) verhuisde in 1956 van Amsterdam naar Parijs om daar een opleiding te gaan volgen aan de filmschool Institut des Hautes études Cinématographiques (Idhec). In Parijs werd hij geconfronteerd met het leven en de eenzaamheid van de mens in een metropool. Van der Keuken maakte duizenden foto's, met de stad als decor voor zijn gevoelens van verlatenheid. In 1963 werd een selectie van deze opnamen uitgegeven in het boek 'Paris Mortel', een titel die de sombere ondertoon van de inhoud weergeeft. Met dit boek trachtte hij de complexiteit van de stad weer te geven.Van der Keuken is zowel fotograaf als cineast, maar beoefende beide media zelden gelijktijdig. Het fotograferen was een voedingsbodem voor zijn films en beschouwde hij als "vakantie van de filmer". Zijn films werden in de loop der jaren steeds maatschappijkritischer, een engagement dat zich al aankondigde in de fotoserie 'Paris Mortel'.
Titel Paris Mortel
Author Joan van der Keuken
Signed No
ISBN No
Language Dutch
Dimensions (cm hxb) 220 x 290 x 19
Book condition Fine
Cover condition Fine
Condition description Spine dustjacket slightly discolored and one faint spot on stop of spine; one closed tear (2cm) on back of jacket; Inside very clean and bright with good binding; very fine copy with very well preserved dustjacket
Binding Hardcover including dustjacket
Edition first edition
Pages 22 x 29
Publisher DEBO
Publishing date 1963
Publishing place Hilversum
Number published 1000
  • Insured Shipping all orders are insured
  • Risk free return books within 30 days
  • Support (+31) 630909904
  • Secure ordering SSL secured cart
Location

Address: Kastanjelaan 34, 3911 Rhenen, The Netherlands

Mail to: info@amstelbooks.eu

Phone: +31(0)630909904